ă,î,â,ş,ţ,Ă,Î,Â,Ş,Ţ
Cautare nume medic 

Home

programului national de oncologie
subprogramului de reconstructie mamara la pacientele cu cancer de sân

COMISIA DE DIAGNOSTIC SI INDICATIE TERAPEUTICA (ONCOLOGICA SI RECONSTRUCTIVA) A PACIENTELOR CU CANCER DE SAN
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov

INFORMARE
privind modul de desfasurare a programului national de oncologie si a subprogramului de reconstructie mamara la pacientele cu cancer de sân

Pentru o corecta derulare a acestei activitati desfasurate în interesul pacientelor cu cancer de sân, Comisia a întocmit un protocol de lucru care se va aplica tuturor acestor paciente.

PROTOCOL DE LUCRU

 1. Paciente cu cancer de sân nou-descoperite sau paciente cu cancer de sân confirmat în diferite etape de diagnostic si tratament
  1. Oricare pacienta la care se descopera elemente clinice/paraclinice care sustin suspiciunea de cancer mamar de catre unul dintre medicii din urmatoarele specialitati: medicina de familie, imagistica radiologica, oncologie medicala, radioterapie, chirurgie generala sau oncologica, ginecologie, endocrinologie, va fi trimisa pentru evaluare si stabilirea strategiei de tratament la Comisia de diagnostic si indicatie terapeutica al pacientelor cu cancer de sân - Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov (numita în continuare Comisia).
  2. Medicul interesat va programa pacienta pentru evaluare în cadrul Comisiei si va putea prezenta personal dosarul medical al acesteia, dosar care va cuprinde examinarile clinice si paraclinice care sustin suspiciunea sau certitudinea de cancer mamar.
  3. Comisia va examina dosarul/pacienta si va stabili strategia de completare a diagnosticului (daca este necesar) si strategia de tratament, în succesiunea corecta a acestuia, incluzând si momentul/modalitatea de realizare a reconstructiei de sân, la cazurile unde reconstructia se poate efectua.
 2. Paciente cu cancer de sân diagnosticat si tratat în antecedente
  1. Pacientele cu cancer de sân care au fost diagnosticate si tratate si care prezinta sechele postterapeutice la nivelul sânului afectat de boala se vor prezenta la un medic oncolog, în vederea eliberarii unui aviz medical pentru reconstructie.
  2. Orice medic oncolog va avea dreptul de a elibera un aviz medical care va sta la baza acceptarii pacientei în subprogramul de reconstructie mamara. Avizul va certifica faptul ca pacienta este într-o stare care permite realizarea reconstructiei.

AVANTAJELE FUNCTIONARII COMISIEI

 1. Comisia, formata din 7 specialisti, asigura aplicarea celor mai moderne protocoale si strategii medicale de diagnostic si tratament în cancerul de sân.
 2. Comisia asigura accesul nemijlocit în cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov la toate investigatiile si tratamentele necesare ulterior prezentarii la Comisie:
  • diagnostic: ecografie mamara, mamografie, CT, RMN, scintigrafie, anatomopatologie (examen extemporaneu, histopatologie, imuno-histochimie, hibridizare in situ cromogenica)
  • tratament: oncologic (chimioterapie), chirurgie oncologica, chirurgie plastica si reconstructiva
 3. Comisia asigura, prin functionarea ei, gratuitatea diagnosticului si tratamentului, toate serviciile fiind acoperite de contractul SCJUBv cu CJAS Brasov, astfel:
  • urmarire clinica asigurata prin program national
  • chimioterapia asigurata prin program national
  • tratament cu anticorpi monoclonali asigurata prin program national
  • radioterapia asigurata prin contract CJAS cu terti
  • hormonoterapia asigurata prin program national
  • reconstructia de sân prin subprogram national

Componenta Comisiei de diagnostic si indicatie terapeutica (oncologica si reconstructiva) a pacientelor cu cancer de sân
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov

Dr. Roman Liliana-medic primar oncolog, Presedintele Comisiei
Dr. Cârstea Maria-medic primar radiologie si imagistica medicala
Dr. Penciu Adrian–medic primar anatomo-patolog
Dr. Colceriu Dan-medic primar chirurg
Dr. Cobelschi Calin-medic primar chirurg
Dr. Tecau Marius-medic primar ATI
Dr. Grigorescu Dan-medic primar chirurgie plastica si reconstructiva
Psiholog Calcan Gabriela

Comisia de diagnostic si indicatie terapeutica a pacientelor cu cancer de sân Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov

PROGRAM
Saptamânal, joi ora 14.00
Locatie: sectia Radiologie, etaj I SCJUBv, Brasov, Calea Bucuresti 25-27
Programari: zilnic 10-12, Sectia Oncologie SCJUBv, tel.: 0268-511.117

Contact: romanliliana@rdslink.ro

DOCUMENTATIA NECESARA IN VEDEREA EVALUARII PENTRU OBTINEREA AVIZULUI ONCOLOGIC PENTRU INTERVENTIA DE RECONSTRUCTIE MAMARA

Credite EMC

 12-aprilie-2019

Membrii colegiului se pot informa operativ cu privire la stadiul creditelor EMC.
Suplimentar va recomandam sa actualizati adresa de E-mail.

Consultare EMC si preluare adresa de E-mail


Taxe pentru servicii
prestate la CM Brasov

Medici din Brasov

Baza de date cu medicii din Brasov si specialitatile lor medicale poate fi consultata online
» consultati ...

© CMBv 2012                  Prima pagina · Despre noi · Avizari · Membri · Legislatie · JMB · Contact · Biblio medical                       pam