ă,î,â,ş,ţ,Ă,Î,Â,Ş,Ţ
Cautare nume medic 

7 aprilie,12 mai,19 mai.

S-a întâmplat ca în acest an datele marcând Ziua Mondială a Sănătătii, Ziua Internațională a Asistentului Medical și, astăzi, Ziua Internațională a Medicului de Familie să fie marcate în plină pandemie de SARS COV2.
Pe parcursul acestei pandemii o expresie foarte des utilizată este "prima linie medicală" asimilată în mentalul colectiv cu serviciile de ambulanță, SMURD, UPU, spitalele COVID cu medicii de diverse specialități care activează în aceste locuri.
Prea puțin, ca să nu spun deloc, s-a făcut vorbire de rolul medicului de familie în "prima linie" a asistenței medicale.
Și nu ma refer acum doar la această perioadă de epidemie când medicii de familie au activat în prima linie a acestui război cu un inamic nou și perfid (între noi fie vorba pe lângă faptul că au fost ignorați mediatic au fost pur și simplu abandonați în situația de a se descurca singuri).
Ma refer la faptul că indiferent de epidemii, condiții socioeconomice, modă, legislație medicii de familie au fost,sunt și vor fi în prima linie a asistenței medicale.
Multora le pare un lucru ușor, ba chiar neimportant, să fii medic de familie, idee împărtășită chiar și de colegi din alte specialități.
Poate o mai bună comunicare cu medicul de familie, atât din partea pacienților cât și a colegilor din alte specialități, o cunoaștere și înțelegere mai bună a ceea ce înseamnă medicină de familie ar duce și la noi la o schimbare de paradigmă.
Medicul de familie nu trebuie să fie o "stație" obligatorie ca să accedem la alte specialități pentru ca așa spune legea, ci este profesionistul si prietenul cel mai apropiat care să te ajute să rezolvi o problema de sanatate și, de ce nu, una din domeniul familial sau social.
Dați medicilor de familie mai multe competențe și recunoașteți-le ca atare, investiți-i cu încredere și "prima "linie va fi mult mai puternică.

La mulți ani dragi colegi!

Dr. Gabriel Moraru,
Președinte CMR Brasov

Anunturi / Noutati

» durata manifestare «
  manifestari stiintifice « 
Sesiuni de formare: Cresterea competentei profesionale a specialistilor din sectorul medical in implementarea programelor nationale din domeniul Endocrinologiei si Diabetului Zaharat - ENDODIAB  2019 - 2020 
 locuri de munca, angajari, praxis « 
Centrul Medical Cardio Med Targu Ocna cauta colegi care sa se alature echipei actuale  incepand cu 18 noiembrie 2019 
Spitalul Municipal -Dr. Aurel Tulbure- Fagaras cauta ...  incepand cu 08 aprilie 2020 

CONSILIUL JUDETEAN BRASOV AL
COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA
COMISIA ELECTORALA LOCALA BRASOV


Intrucat nu s-a indeplinit conditia de participare a 2/3 din numarul de membri cu drept de vot, se hotaraste organizarea turului II pentru alegerea membrilor Consiliului judetean Brasov si Adunarea Generala, in perioada 19 – 20 martie 2020, in intervalul orar 08:00 – 20:00.
In turul I s-au prezentat la vot un numar de 87 de membri din 1665 membri cu drept de vot.
Presedintele Comisiei Electorale
Dr. Gîrdan ValentinaLISTA ALEGATORILOR CU DREPT DE VOT (28 februarie 2020)
ANUNT de la MS

ANUNT privind obligativitatea inscrierii in Colegiul Medicilor, adresa CMR din 21.12.2018


ANUNT - Decembrie 16, 2016 Colegiul Medicilor din Romania

DECIZIE nr. 22 din 16 decembrie 2016
pentru modificarea Deciziei Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania nr. 5/2008 privind stabilirea cuantumului cotizatiei de membru al Colegiului Medicilor din Romania
EMITENT: COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMANIA
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 1.063 din 29 decembrie 2016
Data intrarii in vigoare : 1 februarie 2017
In temeiul art. 439 lit. i) si art. 472 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania decide:
ART. I
Decizia Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania nr. 5/2008 privind stabilirea cuantumului cotizatiei de membru al Colegiului Medicilor din Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 373 din 15 mai 2008 se modifica dupa cum urmeaza:
- Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
"ART. 1 - Membrii Colegiului Medicilor din Romania care exercita profesia de medic sau care ocupa o functie in baza calitatii de medic au obligatia de a achita lunar cotizatia de membru in valoare de 50 de lei."
ART. II
Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare incepand cu data de 1 februarie 2017.
Presedintele Colegiului Medicilor din Romania,
Gheorghe Borcean
Bucuresti, 16 decembrie 2016.
Nr. 22.ANUNT - Decembrie 8, 2016 Colegiul Medicilor din Romania

Reamintim colegilor nostri, atât celor din structurile teritoriale cât si membrilor C.M.R., ca efectuarea orelor de educatiei medicala continua este în acelasi timp o obligatiei legala dar si o conditie esentiala a mentinerii dreptului de libera practica si de exercitare a profesiei de medic pe teritoriul României.

Având în vedere ca, odata cu începutul noului an, va urma o perioada extrem de încarcata la nivelul colegiilor teritoriale, pentru reavizarea certificatului de membru al Colegiului Medicilor din România, avem rugamintea atât catre membrii nostri dar si catre colegiile teritoriale sa se organizeze în acest sens dupa cum urmeaza:
- membrii Colegiului Medicilor din România cu drept de libera practica sa-si finalizeze si ciclul anual de pregatire profesionala si sa-si pregateasca documentele doveditoare;
- colegiile teritoriale sa faca toate demersurile si, dupa caz, sa dispuna toate masurile necesare pentru ca procesul de avizare a certificatelor de membru sa se desfasoare în cele mai bune conditii astfel încât sa fie îndeplinite cerintele legale, concomitent cu asigurarea pentru toti medicii cu drept de libera practica a posibilitatii desfasurarii activitatii pe anul 2017 fara nici un fel de sincope ori alte bariere administrative.


COMISIA DE DIAGNOSTIC SI INDICATIE TERAPEUTICA (ONCOLOGICA
SI RECONSTRUCTIVA) A PACIENTELOR CU CANCER DE SÂN

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov

Consultati AICI - INFORMAREA - privind modul de desfasurare a programului national de oncologie si a subprogramului de reconstructie mamara la pacientele cu cancer de san.

Programul se adreseaza: medicilor de familie, medicilor oncologi, medicilor radioterapeuti, medicilor de specialitate in imagistica radiologica, medicilor chirurgi, medicilor endocrinologi, medicilor ginecologi.


 
Va rugam sa consultati AICI Decizia CMR nr. 1 din 18.01.2013 privind stabilirea sistemului procedural de evaluare a activitatilor de educatie medicala continua a medicilor, precum si a criteriilor si normelor de acreditare, respectiv creditare a furnizorilor si formelor de educatie medicala continua.

Decizia nr. 2/2009 - ABROGATA
Decizia nr. 2/2009 – din 23/01/2009 - ABROGATA - Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 199 din 30/03/2009 Privind stabilirea sistemului de credite de educatie medicala continua pe baza caruia se evalueaza activitatea de perfectionare profesionala a medicilor, a criteriilor si a normelor de creditare a formelor de educatie medicala continua, precum si a normei si criteriilor de acreditare a furnizorilor de educatie medicalã continuã DECIZIA 2-2009 A CN AL CMR.

 

Credite EMCProgram de activitate unitati medicale din judetul Brasov (pe durata starii de necesitate)


Taxe pentru servicii
prestate la CM Brasov

Medici din Brasov

Baza de date cu medicii din Brasov si specialitatile lor medicale poate fi consultata online (253)
» consultati ...

© CMBv 2012                  Prima pagina · Despre noi · Avizari · Membri · Legislatie · JMB · Contact · Biblio medical                       pam